4-5 SIERPNIA. KRYNICA — ZDRÓJ. ZAPRASZAMY NA DZIEŃ RATOWNIKA GÓRSKIEGO !!!

Już po raz drugi  zapraszamy na wyjątkową imprezę mającą na celu przybliżenie pracy Ratowników Górskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego oraz promocję zasad bezpiecznego przebywania i poruszania się w terenie górskim.

W ramach imprezy planowane są pokazy ratownictwa górskiego, w tym pokazy wysokościowe oraz z udziałem psów ratowniczych GOPR. Równolegle w ramach Akademii GOPR Ratownicy prowadzić będą warsztaty m.in. prawidłowego planowania oraz umiejętności przygotowania się do górskich wycieczek, umiejętności nawigacji w terenie górskim oraz zasad udzielania I pomocy w górach.

Dodatkowo będzie można obejrzeć przygotowaną specjalnie na te okazję —  wystawę zdjęć ukazującą pracę ratowników GOPR. W programie imprezy przewidziano również pieszą wycieczkę na Jaworzynę Krynicką z Ratownikami GOPR, grę terenową na zboczach góry parkowej czy też quiz «Górska Przygoda z Ratownikiem GOPR» z atrakcyjnymi nagrodami.

Podczas dwudniowej imprezy nie zabraknie czegoś specjalnego dla naszych najmłodszych przyjaciół. Do dyspozycji dzieci w ramach «Górskiego Placu Zabaw dla Dzieci — Mały RATOWNIK — Wielka ENERGIA» przygotowana będzie bowiem ścianka wspinaczkowa oraz wiele atrakcji, w tym zabawy z liną, konkurencje sprawnościowe oraz inne ciekawe aktywności.

Całość urozmaicona będzie loterią fantową, aukcją charytatywną oraz II Ogólnopolskim Konkursem Wiedzy Górskiej — wszystko z atrakcyjnymi nagrodami!

Szczegółowe informacje o «Dniu Ratownika Górskiego» na profilu Facebook Fundacji GOPR — www.facebook.com/FundacjaGOPR