Akcja Świątecznej Pomocy Fundacji GOPR

Fundacja GOPR rozpoczyna I Edycję Akcji, prowadzonej na rzecz wsparcia Ratowników GOPR lub ich rodzin, znajdujących się w bardzo trudnej sytuacji życiowej, związanej z chorobami, kalectwem, ubóstwem oraz innymi historiami, które w sposób nieprzewidywany zgotował im los.

Postanowiliśmy im pomóc, włączając ich w grono podopiecznych FUNDACJI GOPR.

Wśród nich znajduje się na przykład nasz serdeczny kolega — ratownik GOPR. ''Niegdyś niebywale wytrzymały i szybki młodzieniec, który ''za starych czasów'' wyruszał w góry ''na każde wezwanie'' biorąc udział w akcjach i  wyprawach ratowniczych. Dopóki sił mu starczyło zawsze był gotów, zawsze na przedzie, zawsze można było na niego liczyć. Nigdy nikomu nie odmówił pomocy! Do dziś zachowała się w nim serdeczność do ludzi i wielkie serce''

Niestety w skutek udaru niedokrwiennego mózgu, prawa strona jego ciała jest obecnie  sparaliżowana (niedowład kończyn). Porusza się na wózku lub przesuwa się wykorzystując tylko lewe kończyny. Pilnie wymaga rehabilitacji, leczenia oraz stałej opieki.

Pamiętajmy że wśród naszych podopiecznych są ludzie, którzy zawsze bezinteresownie ruszali z pomocą innym. Teraz jest okazja by pomóc im samym.

Pomóż RATOWNIKOM GOPR znajdującym się w trudnym położeniu!

Zebrana w ramach zbiórki kwota zostanie przekazana naszym podopiecznym na kilka dni przed rozpoczęciem Świąt Bożego Narodzenia!

Nie zwlekaj! Akcja trwa tylko do 20 grudnia!

Chcąc przyłączyć się do akcji wpłać dowolną darowiznę na konto

Raiffeisen Polbank  50 1750 0012 0000 0000 3337 6127

Wpisując w tytule przelewu: ''Akcja Świątecznej Pomocy Fundacji GOPR''