Dzień Ratownika Górskiego

W dniach 05-06 sierpnia br., w Krynicy — Zdroju odbędzie się impreza charytatywna ''Dzień Ratownika Górskiego'', której organizatorem jest Fundacja GOPR.

Impreza ma na celu przybliżenie pracy Ratowników Górskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego, jak również promocję zasad bezpiecznego przebywania i poruszania się w terenie górskim.

W ramach imprezy planowane są pokazy ratownictwa górskiego, w tym pokazy z udziałem psów ratowniczych. Równolegle w ramach Akademii GOPR nauczać będziemy m.in. prawidłowego planowania oraz umiejętności przygotowania się do górskich wycieczek, umiejętności nawigacji w terenie górskim oraz zasad udzielania I pomocy w górach.

Dodatkowo odbędą się pokazy filmów o tematyce górskiej, jak również obejrzeć będzie można przygotowaną specjalnie na te okazję —  wystawę zdjęć ukazującą pracę ratowników GOPR.

W programie imprezy przewidziano też pieszą wycieczkę na Jaworzynę Krynicką z Ratownikami GOPR.

Podczas dwudniowej imprezy nie zabraknie czegoś specjalnego dla naszych najmłodszych przyjaciół. Do dyspozycji dzieci w ramach ''górskiego placu zabaw'' przygotowana będzie bowiem ścianka wspinaczkowa oraz wiele atrakcji, w tym zabawy z liną, konkurencje sprawnościowe oraz inne ciekawe aktywności.

Całość urozmaicona będzie loterią fantową, aukcją charytatywną oraz konkursem wiedzy górskiej — wszystko z atrakcyjnymi nagrodami

Ponadto w ramach planowanej imprezy Fundacja GOPR przewiduje organizację Jarmarku Regionalnego, jako imprezy towarzyszącej. Osoby zainteresowane uczestnictwem, proszone są o wcześniejszy kontakt z organizatorem, pod numerem telefonu 796 769 420 lub pod adresem fundacja@gopr.pl

Szczegóły Jarmarku Regionalnego w Regulaminie.

PARTNERZY