LICYTACJA PŁYTY NA RZECZ PODOPIECZNEGO FUNDACJI GOPR

MIEJSCE LICYTACJI: Facebook — strona Fundacji GOPR
LINK DO LICYTACJI:

TERMIN: od 6. października 2018 do 13. października 2018, godz. 21:00

Celem licytacji jest wsparcie rehabilitacji Jerzego Steca — Ratownika Górskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego.

Jurek Stec — Kolega z Grupy Beskidzkiej GOPR to Człowiek z gór — górom oddany, Człowiek — Historia, Człowiek przez duże «C», który od 18-tego roku życia niósł w górach pomoc potrzebującym. Dziś Jurek sam potrzebuje pomocy, by powrócić do zdrowia i do gór. Po przebytym udarze, w wyniku którego doznał częściowego paraliżu, czeka go kosztowna rehabilitacja.

W tym celu przekazujemy na licytację pierwszą solową, autorską płytę Macieja Miecznikowskiego z autografem wokalisty! Jesteśmy pewni, że niezwykle wymowny tytuł płyty — BĘDZIE Z NAMI DOBRZE, nie jednemu przypomni osobiste spotkanie z ratownikami górskimi, a być może z samym Jurkiem.

Teraz jest ten czas, by dobro, które Jurek przez całe swoje życie dawał innym — powróciło do niego ze zdwojoną siłą!

Zachęcamy do wzięcia udziału w licytacji i tym samym pokazania Jurkowi, że… będzie dobrze!

BĘDZIE Z NAMI DOBRZE to płyta, która nieco nawiązuje do początków działalności muzycznej Macieja Miecznikowskiego. Na stronie internetowej Autora czytamy:

«Od lat poruszam się pomiędzy stylami. Mój pierwszy solowy, autorski album to muzyczny patchwork. Nie jest to jednak ani powrót do bluesa, ani jazz, ani muzyka klasyczna, choć te wszystkie gatunki cały czas we mnie buzują. To eklektyczny pop, z żywymi instrumentami. Większość utworów mogę wykonać akompaniując sobie na gitarze czy fortepianie i wciąż słucha się ich dobrze» — mówi o swojej płycie Maciej Miecznikowski.

Humorystyczne podejście znane z utworów zespołu Leszcze zastąpiła refleksja osadzona w lekkich, gitarowych brzmieniach, z domieszką nowoczesnego bluesa, country i muzyki «world». Pozostał ten sam głęboki, mocny głos.

INFORMACJE O TWÓRCACH PŁYTY:

produkcja muzyczna, instrumenty klawiszowe — Marcin Urban

aranżacja — Maciej Miecznikowski, Marcin Urban

nagranie, mix, mastering — Błażej Domański / Studio 7

gitary — Wiktor Tatarek

gitara basowa — Łukasz Dudewicz, Piotr Żaczek (na zdjęciu)

perkusja — Robert Luty, Przemysław Kuczyński

chórki — Malwina Kalińska, Aleksandra Tabiszewska, Jan Radwan

Informacje o płycie ze strony Autora: maciejmiecznikowski.pl