SERWIS INFORMACYJNY 601 100 300

Serwis informacyjny 601100300.pl zawiera wszystko co jest związane z bezpiecznym wypoczynkiem w górach. Nazwa portalu pochodzi od numeru ratunkowego 601100300. Ten specjalny numer działa w całym paśmie polskich gór oraz w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej i jest dostępny dla użytkowników wszystkich sieci. Jest on częścią Zintegrowanego Systemu Ratownictwa, obsługiwanego w Centrach Koordynacji Ratownictwa przez ratowników GOPR i TOPR. Ten innowacyjny na światową skalę system pozwala szybciej dotrzeć do osób poszkodowanych oraz sprawniej udzielić im pomocy. O jego skuteczności i użyteczności najlepiej świadczą statystyki — ok 70% akcji i interwencji ratowników jest uruchomianych po wywołaniu połączenia na numer 601100300. Zintegrowany System Ratownictwa powstał we współpracy służb ratowniczych z siecią Plus, która już od kilkunastu lat współpracuje z ratownikami górskimi i jest ich partnerem technologicznym.

PARTNERZY

PARTNER STRATEGICZNY