Przyjaciele

www.adamklimek.pl

Agencja fotograficzna, która wykonała oraz udostępniła dla GOPR  wysokiej jakości profesjonalnie wykonane zdjęcia, które posłużyły m.in. do stworzenia strony Fundacji GOPR

TOWARZYSTWO TURYSTÓW PRZYRODNIKÓW I KRAJOZNAWCÓW

Stowarzyszenie skupiające aktywnych turystów, przyrodników i krajoznawców, pogłębiające umiłowanie do ojczystych rejonów geograficznych, przyrodniczych i turystycznych. Aktywnie uczestniczy w ochronie dziedzictwa przyrodniczego i kulturowego.

SPECIAL OPS

Ukazujący się od 2009 dwumiesięcznik (i portal wwws.special-ops.pl) poświęcony szeroko rozumianej tematyce policyjnych i wojskowych sił specjalnych oraz innych formacji specjalnego przeznaczenia, prezentujący historię jednostek, wyposażenie, uzbrojenie i pojazdy, jak również zajmujący się analizą bieżących wydarzeń i zjawisk związanych z działalnością ''specjalsów''.

Klub Ratowników i Sympatyków TOPR w Chicago

Klub powstał w 1981r z inicjatywy Jana Bachledy. Do działalności Klubu należny organizowanie Imprez plenerowych, prelekcji z topografii gór polskich, wykładów z historii ratownictwa, bezpieczeństwa w górach oraz raz w roku na przełomie października i listopada Klub organizuje bankiet — Dzień Ratownika. Środki finansowe jakie pozyskiwane są z w/wym imprez oraz donacji jakiej udzielają klubowi sponsorzy, przekazywane są w większości do Polski dla Klubów Seniora przy TOPR GOPR WOPR. Klub wspiera również działalność charytatywną Fundacji, prowadzoną na rzecz Ratowników GOPR znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

Ratownictwo Górskie

RATOWNICTWO GÓRSKIE — to kwartalnik i blog poświęcony ratownictwu górskiemu w Polsce, Europie i na świecie. Przedstawia służby ratownictwa górskiego i sylwetki ratowników. Nawiązuje do historii ratownictwa oraz opisuje rozwój technik ratowniczych od początku ich stosowania do czasów obecnych. Prezentuje archiwalne dokumenty i fotografie. Informuje o akcjach ratunkowych w górach i innych istotnych wydarzeniach. Działalnością informacyjną wspiera Fundację GOPR.

Toruńska Akademia Jazdy

Toruńska Akademia Jazdy oferuje m.in szkolenia bezpiecznej jazdy dla kierowców indywidualnych, w tym doskonali w zakresie techniki jazdy defensywnej, ryzyka bezpieczeństwa drogowego, jak również organizuje kursy dla kierowców pojazdów uprzywilejowanych.  Wspiera działalność Fundacji GOPR, w tym organizację Dnia Ratownika Górskiego w Krynicy — Zdrój

AtrakcjeKrynicy.pl

Portal prezentujący atrakcje turystyczne, obiekty noclegowe i gastronomiczne, imprezy i wydarzenia oraz wszelkie niezbędne informacje dla turystów w regionie Krynicy-Zdroju, Muszyny, Tylicza i okolic. AtrakcjeKrynicy.pl wspiera Fundację GOPR pod względem promocyjnym, informując o wszelkich wydarzeniach organizowanych przez lub przy udziale Fundacji GOPR.

Fabryka Endorfiny

Atrakcje i Integracje. Fabryka Endorfiny posiada w swej ofercie takie atrakcje jak: Krynicki Park Linowy (www.parklinowykrynica.pl) oraz Park Linowy Mamut (na Górze Parkowej), Spływy Pontonami i Kajakami rzeką Poprad, Paintball, Bumper Ball i inne. Ponadto zajmuje się kompleksową organizacją imprez integracyjnych, eventów i szkoleń (www.fabrykaendorfiny.pl).

Fundację GOPR wspiera przekazując nagrody dla uczestników imprez charytatywnych, w postaci voucherów na atrakcje ze swojej oferty.

Wydawnictwo Kartograficzne Compass

Compass ceniony od lat za mapy — tak tanie, że stały się popularne wśród studentów, tak bogate w informacje krajoznawcze, że zawsze są na wyposażeniu przewodników górskich, i tak aktualne, że z ich elektronicznych wersji korzystają goprowcy w urzadzeniach nawigacyjnych.

Już od prawie ćwierćwiecza Compass wydaje mapy i przewodniki dla miłośników pieszych i rowerowych wędrówek, a także dla parków narodowych, gmin, fundacji, leśników, a nawet zakochanych par. Dziś w ofercie Compass pozostaje prawie 150 tytułów publikacji po górach, wyżynach, puszczach, pojezierzach i miastach.

FIRMA GYM4

Doskonałej jakości maty treningowe przekazane do Fundacji GOPR pomogą wygodnie ćwiczyć udzielanie I pomocy przedmedycznej podczas zajęć realizowanych w ramach Akademii GOPR!!!

Ogromny ukłon za tak miły gest, który sprawia, że nasze starania o podniesienie jakości przygotowania dzieci, młodzieży oraz miłośników górskich wędrówek do działalności w górach realizowane będą w komfortowych warunkach.

KRYOLAN

Doskonałej jakości produkty do charakteryzacji firmy KRYOLAN, w tym sztuczna krew czy sztuczna skóra, będą towarzyszyły ratownikom górskim podczas szkoleń, warsztatów czy też działań edukacyjnych w zakresie nauczania I pomocy przedmedycznej.

KRYOLAN to lider profesjonalnego makijażu który od ponad 70 lat zaopatruje branżę filmową, teatralną oraz telewizyjną. W ofercie znajduje się ponad 16,000 produktów i akcesoriów do makijażu bardzo wysokiej jakości.

HUZAR

PRODUCENT NATURALNYCH MIODÓW Z CZYSTYCH POLSKICH ŁĄK I LASÓW —  WSPIERA PSY RATOWNICZE GOPR, PRZYCZYNIAJĄC SIĘ DO ROZBUDOWY ZAPLECZA SZKOLENIOWEGO NASZYCH CZWORONOŻNYCH RATOWNIKÓW !!! Z CAŁEGO SERCA DZIĘKUJEMY!!!

RAPEKS

Rapeks Outdoor to firma, która działa na rynku polskim i europejskim od wielu lat. Tworzy akcesoria do wędrówek, która są trwałe, funkcjonalne i łatwe w użyciu. Kupując wiodący produkt firmy RAPEKS — raczki turystyczne, wspierasz ratownictwo górskie ponieważ część zysków ze sprzedaży trafia na cele statutowe Fundacji GOPR!