Przyjaciele

www.adamklimek.pl

Agencja fotograficzna, która wykonała oraz udostępniła dla GOPR  wysokiej jakości profesjonalnie wykonane zdjęcia, które posłużyły m.in. do stworzenia strony Fundacji GOPR

TOWARZYSTWO TURYSTÓW PRZYRODNIKÓW I KRAJOZNAWCÓW

Stowarzyszenie skupiające aktywnych turystów, przyrodników i krajoznawców, pogłębiające umiłowanie do ojczystych rejonów geograficznych, przyrodniczych i turystycznych. Aktywnie uczestniczy w ochronie dziedzictwa przyrodniczego i kulturowego.

SPECIAL OPS

Ukazujący się od 2009 dwumiesięcznik (i portal wwws.special-ops.pl) poświęcony szeroko rozumianej tematyce policyjnych i wojskowych sił specjalnych oraz innych formacji specjalnego przeznaczenia, prezentujący historię jednostek, wyposażenie, uzbrojenie i pojazdy, jak również zajmujący się analizą bieżących wydarzeń i zjawisk związanych z działalnością ''specjalsów''.

Klub Ratowników i Sympatyków TOPR w Chicago

Klub powstał w 1981r z inicjatywy Jana Bachledy. Do działalności Klubu należny organizowanie Imprez plenerowych, prelekcji z topografii gór polskich, wykładów z historii ratownictwa, bezpieczeństwa w górach oraz raz w roku na przełomie października i listopada Klub organizuje bankiet — Dzień Ratownika. Środki finansowe jakie pozyskiwane są z w/wym imprez oraz donacji jakiej udzielają klubowi sponsorzy, przekazywane są w większości do Polski dla Klubów Seniora przy TOPR GOPR WOPR. Klub wspiera również działalność charytatywną Fundacji, prowadzoną na rzecz Ratowników GOPR znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

Ratownictwo Górskie

RATOWNICTWO GÓRSKIE — to kwartalnik i blog poświęcony ratownictwu górskiemu w Polsce, Europie i na świecie. Przedstawia służby ratownictwa górskiego i sylwetki ratowników. Nawiązuje do historii ratownictwa oraz opisuje rozwój technik ratowniczych od początku ich stosowania do czasów obecnych. Prezentuje archiwalne dokumenty i fotografie. Informuje o akcjach ratunkowych w górach i innych istotnych wydarzeniach. Działalnością informacyjną wspiera Fundację GOPR.

Toruńska Akademia Jazdy

Toruńska Akademia Jazdy oferuje m.in szkolenia bezpiecznej jazdy dla kierowców indywidualnych, w tym doskonali w zakresie techniki jazdy defensywnej, ryzyka bezpieczeństwa drogowego, jak również organizuje kursy dla kierowców pojazdów uprzywilejowanych.  Wspiera działalność Fundacji GOPR, w tym organizację Dnia Ratownika Górskiego w Krynicy — Zdrój

AtrakcjeKrynicy.pl

Portal prezentujący atrakcje turystyczne, obiekty noclegowe i gastronomiczne, imprezy i wydarzenia oraz wszelkie niezbędne informacje dla turystów w regionie Krynicy-Zdroju, Muszyny, Tylicza i okolic. AtrakcjeKrynicy.pl wspiera Fundację GOPR pod względem promocyjnym, informując o wszelkich wydarzeniach organizowanych przez lub przy udziale Fundacji GOPR.

Fabryka Endorfiny

Atrakcje i Integracje. Fabryka Endorfiny posiada w swej ofercie takie atrakcje jak: Krynicki Park Linowy (www.parklinowykrynica.pl) oraz Park Linowy Mamut (na Górze Parkowej), Spływy Pontonami i Kajakami rzeką Poprad, Paintball, Bumper Ball i inne. Ponadto zajmuje się kompleksową organizacją imprez integracyjnych, eventów i szkoleń (www.fabrykaendorfiny.pl).

Fundację GOPR wspiera przekazując nagrody dla uczestników imprez charytatywnych, w postaci voucherów na atrakcje ze swojej oferty.

PARTNERZY

PARTNER STRATEGICZNY