Rodzinny Festyn w Gdowie

W niedzielę (11.06.2017) w Gdowie odbył się VII Rodzinny Festyn przy Gimnazjum im. św. Brata Alberta. Impreza miała na celu wsparcie Hospicjum dla Dzieci w Krakowie. Na imprezie nie zabrakło Fundacji GOPR.

Popołudniowy piknik charytatywny stanowił doskonałą okazję do nauki pierwszej pomocy prowadzonej przez Ratowników Górskich w ramach działalności profilaktycznej Akademii GOPR. Nasze stoisko edukacyjne było chętnie odwiedzane zarówno przez dzieci, młodzież jak i całe rodziny. Czasami, w przypadku drobnych stłuczeń z jakimi zgłaszali się do nas najmłodsi — służyliśmy pomocą i kawałkiem plasterka na ranę. :)

Doskonała atmosfera, słoneczna pogoda i ciepłe przyjęcie sprawiło, że długo będziemy wspominać doskonale zorganizowaną imprezę, na którą dotarliśmy dzięki współpracy z Mercedes Benz Vans. Przekazany na ręce Fundacji Mercedes Benz Vito kolejny raz doskonale spisał się doskonale, przewożąc ludzi i znaczną ilość sprzętu, dzięki któremu mogliśmy prowadzić warsztaty edukacyjne.

Wysokiej jakości sprzęt edukacyjny na którym pracowali Ratownicy GOPR zapewniła firma Projekt AED. Zasilanie bateryjne zapewniła firma GP Batteries.