Ruszają zapisy na TAURON UPHILL JAWORZYNA KRYNICKA

FUNDACJA GOPR ORAZ JEJ GŁÓWNY PARTNER — GRUPA TAURON,MAJĄ ZASZCZYT ZAPROSIĆ DO UDZIAŁU W IMPREZIE SPORTOWEJ PN. TAURON UPHILL JAWORZYNA KRYNICKA

KIEDY: 4 SIERPNIA, GODZINA 11:00,

START — DEPTAK GŁÓWNY, KRYNICA ZDRÓJ

META — SZCZYT JAWORZYNY KRYNICKIEJ

DŁUGOŚĆ TRASY — 10 km

ZAPISY NA fundacja@gopr.pl za pośrednictwem FORMULARZA ZGŁOSZENIOWEGO.

Chcąc wziąć udział w zawodach zapoznaj się z REGULAMINEM

WPISOWE — tylko 25 zł !!!

DLA KAŻDEGO UCZESTNIKA PRZEWIDZIANO PAMIĄTKOWY MEDAL !

Zawody rowerowe jako impreza towarzysząca piknikowi «DZIEŃ RATOWNIKA GÓRSKIEGO» zlokalizowane są na terenie malowniczego Beskidu Sądeckiego, w paśmie Jaworzyny Krynickiej z najwyższym szczytem od którego pochodzi nazwa pasma, wznoszącego się na wysokości 1114 m n.p.m.

Trasa o długości 10 km rozpoczyna się od ostrego startu w Krynicy — Zdrój nieopodal ulicy Szkolnej, po czym natychmiast wchodzi w las bardzo stronnym około 200 metrowym podjazdem, łączy się z szlakiem niebieskim, który wznoszącym się zboczem góry przecina stok narciarski, a następnie prowadzi na Przełęcz Krzyżową (768 m n.p.m.). Kolejno trasa prowadzi grzbietem, po czym wychodzi z lasu na rozległe tereny nad Słotwinami. Dalej zalesionym grzbietem Bukowiny trasa wprowadza nas na Przysłup (1044 m n.p.m.), a następnie pod szczyt Runka (1082 m n.p.m.). Po skręcie w lewo szlak zmienia się z niebieskiego na czerwony, który kieruje się bezpośrednio na szczyt Jaworzyny Krynickiej.