PONAD 600 KART ICE POWĘDROWAŁO DO PRACOWNIKÓW TAURONA

Dwa czerwcowe dni, cztery spółki Grupy TAURON, setki przeprowadzonych rozmów na temat szeroko pojętego bezpieczeństwa w górach i ponad 600 spersonalizowanych kart ICE. To bilans spotkań ratowników Górskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego z pracownikami Wytwarzania, Wydobycia, Ciepła i TPE.

Z początkiem 2018 r. TAURON podjął współpracę z Fundacją Górskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego. W jej ramach, poza wspólnym działaniem na rzecz ratownictwa w górach, partnerzy zdecydowali się przeprowadzić szereg akcji specjalnych dla pracowników TAURONA, ukazujących piękno i potęgę gór z różnych perspektyw.

Podczas zajęć przebiegających pod hasłem: ''Energia do działania z Ratownikiem GOPR''!, ratownicy poruszali kwestie dotyczące między innymi bezpiecznego zachowania się w górach oraz udzielania pierwszej pomocy. Prezentowali również sprzęt ratowniczy, zwracali uwagę na zapobieganie wypadkom i odpowiednie reagowanie na te już zaistniałe. Wszystkie przykłady opierali na autentycznych wydarzeniach, z którymi mają do czynienia podczas akcji ratowniczych, co szczególnie przemawia do wyobraźni miłośników pieszych wycieczek.

Stoiska GOPR odwiedziło w minione dwa dni ponad 600 osób. Większość z nich skorzystała nie tylko z cennych porad goprowców, ale również możliwości wyrobienia sobie karty ICE (In Case of Emergency).

PARTNER TECHNOLOGICZNY