W dniach 03-04 sierpnia br., w Krynicy — Zdroju, już po raz trzeci, odbędzie się ogólnopolska impreza edukacyjna p.n. “DZIEŃ RATOWNIKA GÓRSKIEGO”, której organizatorem jest Fundacja GOPR.

Wydarzenie to ma na celu przybliżenie pracy Ratowników Górskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego, ale przede wszystkim promocję zasad bezpiecznego przebywania i poruszania się w terenie górskim. Szczegółowe informacje dotyczące programu i atrakcji, dostępne będą na stronie Fundacji GOPR.

W ramach planowanej imprezy Fundacja GOPR przewiduje organizację Górskiego Jarmarku Regionalnego, jako imprezy towarzyszącej. W ubiegłych latach w każdej  z edycji  jarmarku wzięło udział ponad 100 wystawców. Artyści, twórcy, producenci produktów regionalnych z terenu Karpat, Sudetów, czy Gór Świętokrzyskich chętnie prezentują swoje prace na krynickim deptaku. Termin wydarzenia, przypadający na środek sezonu wakacyjnego oraz turystyczny i uzdrowiskowy charakter miasta, gwarantują dużą liczbę osób odwiedzających stoiska. Tylko w trakcie ubiegłorocznej edycji na krynickim deptaku, w ciągu dwóch dni, pojawiło się ponad 15 tys., ludzi — mieszkańców oraz turystów.

Wszystkich chętnych do wzięcia udziału w wydarzeniu w roli wystawców prosimy o wcześniejsze zapoznanie się z regulaminem jarmarku dostępnym na stronie www.fundacja.gopr.pl oraz przesłanie zgłoszenia na wskazany w Regulaminie adres mailowy.

Informacje o Górskim Jarmarku Regionalnym Fundacji GOPR można uzyskać dzwoniąc na numer: +48-796-769-420 lub pisząc na adres: judyta.zieba@fundacjagopr.pl

Zapraszamy!