12 lipca przypada ŚWIATOWY DZIEŃ IMPREZY. Z tej okazji w Krynicy-Zdroju odbędzie się wyjątkowa impreza p.n. “SIŁA BRACI”

Od godziny 13-tej w Parku im. Romana Nitribitta będzie można spotkać się z ratownikami Górskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego oraz z psami ratowniczymi z Podkomisji Psów Ratwoniczych GOPR. Pokazy, warsztaty, ścianka wspinaczkowa, karty ICE, licytacje — to wszystko czeka na uczestników wydarzenia.

Wieczorem na krynickiej scenie wystąpią dwa niesamowite zespoły: LACHERSI i REDLIN. Te niezwykle żywiołowe grupy zarażają swoją energią tysiące fanów na każdym koncercie! I właśnie o to chodzi, by nie siedzieć bezczynnie, kiedy możemy komuś pomóc.

Podczas całej imprezy Ratownicy GOPR będą zbierać datki na rzecz Zbigniewa Matysiaka — Kryniczanina, Ratownika GOPR, Członka Podkomisji Psów Ratowniczych GOPR, podopiecznego naszej Fundacji. Wskutek choroby, konieczna była amputacja lewej nogi Zbyszka. Fundacja GOPR objęła Zbyszka swoją opieką i równocześnie rozpoczęła zbiórkę na zakup protezy.

Zapraszamy na imprezę pasjonatów gór, miłośników psów i wszystkich Kryniczan. Pokażmy Zbyszkowi, jak wielką moc ma SIŁA BRACI!

Wydarzenie na portalu Facebook: https://www.facebook.com/events/447554866083211/